Popotniški forum

Izrael & Jordanija - Petra in Wadi rum

Dodan 13.09.19 @08:04:57
KTC | Gost | odg. 13.09.2019 @08:04 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, decembra se s prijateljico odpravljava v Izrael in Jordanijo. Zanimajo me vaše izkušnje, predvsem kako ste potovali med državama in pa, ali ste šli v Petro v lastni režiji ali preko kakšne agencije? Midve potujeva vedno v lastni režiji, ampak sem v dilemi predvsem zaradi vstopnine v Petro - če vzameš preko kakšne agencije plačaš malo več in imaš vključen tudi prevoz, itd. Enako me zanima za Wadi rum - ste tam prespali? Se splača? Hvala vam za kakršne koli informacije.
Informacije | Gost | odg. 15.09.2019 @12:56 Prijavi neprimeren komentar
040 290581 imam stanovanje v Aqabi.Informacije Manja
danny | Gost | odg. 24.11.2019 @21:40 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo, Za Petro ne rabiš agencije, priporočam pa vsaj 2-3 dni obiska. Fajn je nabaviti Jordanpass, ker se ti stroškovno splača, če greš pogledat glavne znamenitosti (npr. Petra, pristojbina za Wadi Rum, Jerash, Umm Qais, Citadela v Ammanu, itd.). Wadi Rum se izplača vsaj eno noč prespati, tisti izleti z džipom so sicer kul, ampak jaz sem raziskoval puščavo kar peš (tega sicer ne priporočam, če nimaš izkušenj. Sončni vzhod in zahod sta super, telefonskega signala ni in je pravi prostor, če se hočeš res odmakniti in umiriti. Za Petro se stacioniraš v Wadi Musa, od tam je kakšne 2-3 km do vhoda v Petro. Za Petro si je fajn pridobiti kakšen načrt, ker je poti veliko in se lahko lažje odločaš. Javni prevoz je zelo soliden, šoferji preveč ne divjajo
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.